Zaterdag 30 mei 2015

Nog moe van de vorige dag zijn wij zeer vroeg opgestaan rond 5 uur s’morgens. Doel is naar sunrise point te gaan en de zonsopkomst te filmen. Warme kleren aan want het is koud, zeer koud. In het donker nog naar de rim (rand van de canyon)  en langs het snelle pad omhoog naar Sunrise Point. Het werd langzaam wat lichter. Toen wij aankwamen was er nog niemand. Zouden wij de enige gekken zijn? Nou nee hoor, al snel stond het hele platform vol. De lucht werd eerst rood. Daar waar ie opkwam waren precies wolken. De onderkant van deze wolken werden donker rood net of ze in brand stonden. Later oranje, prachtig. En kon niet missen kwam de zon er boven uit. Wel gelijk fel nu, dus het effect wat de rode zon op de rode aarde zou moeten hebben, ging helaas aan onze neus voorbij.

foto 15-01foto 15-02

foto 15-03foto 15-04

 

Na het schouwspel nog maar even slapen. Was wel heel vroeg. De dag verder hebben wij het rustig aangedaan.   Met de shuttle bus naar Bryce point en dan wandelend naar Inspiration point. Met opnieuw allemaal mooie  uitzichten op Bryce valley. Opnieuw weer filmen en fotograferen. Maar zo mooi als de dag van gisteren is het niet. Op onze kampeerplek terug kregen wij nog bezoek van een aantal Pronghorns en Uinta Chipmunks. Prachtig toch en om dit te vieren hebben we nog een mooi kampvuur gestookt met het beroemde onderste boven vuur. Weer een pracht dag. Ron


foto 15-05foto 15-06

foto 15-07

De mensen die ons hebben voorspeld dat Bryce Canyon het hoogtepunt  van onze vakantie zou worden hebben helemaal gelijk gekregen. Geweldig wat een kleuren, mijn favoriete kleur oranje/terracotta! Ook het kamperen op deze idyllische plek is geweldig, de herten/pronghorns en Chipmunks komen tot dicht bij de camper en begluren ons heel nieuwsgierig. Dit is net zo een geweldige plek als bij Cottonwood/Sedona, hier vinden we de echte rust waar we naar op zoek waren. De woestijn heeft ons de ruimte gegeven maar nog niet de ultieme rust. De wandeling van gister was behoorlijk pittig, de hele Canyon doorgelopen, daar kwam je heel weinig mensen tegen, heerlijk. Vanmorgen na die prachtige zonsopkomst, werden we wel meteen geconfronteerd met heel veel toeristen. Die lopen het liefst langs de Rim, dat is niet zo moeilijk en kan je met de shuttle bus doen. Dat deden wij vandaag gedeeltelijk ook en daar waren in ieder geval mijn voeten wel blij mee. Ik had nieuwe hiking socks aangedaan gister, speciaal voor de vakantie aangeschaft, dat had ik beter niet kunnen doen:BLAREN! Voortaan gewoon mijn oude vertrouwde wandelsokken aan, dan maar met een minder flitsend kleurtje, want wie mooi wil zijn moet nog steeds pijn lijden blijkbaar.

foto 15-08foto 15-09

Zo een mooie afsluiter van de dag het onderste boven vuur, prima weer ervoor en een prachtige sterrenhemel:GENIETEN. Anja

2 Reacties op Zaterdag 30 mei 2015

 1. vader en moeder Wakker schreef:

  Wat hebben jullie veel gezien en gedaan, jullie zullen nog heel wat tijd nodig hebben om dat te verwerken.
  Prachtige belevenis die soms jaren later ineens weer helder voor de geest komt, dat zijn de cadeautjes in het leven, wat zijn wij blij dat jullie genieten.
  Pa Ma

  • anja schreef:

   Ja inderdaad Pa en Ma, het is ontzettend veel om te bevatten, gewoon een heel andere wereld. Brengt ook wel vermoeidheid met zich mee, maar ons enthousiasme wint het nog steeds en helpt ons vooruit. Thuis is het weer tijd om uit te rusten en alles een plekje te geven, dit vergeten we nooit meer! liefs Anja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *