Zaterdag 23 mei 2015

Vandaag na een zeer koude nacht vroeg op 06:30uur. Want wij willen naar de Grand Canyon. Buiten schijnt de zon en die warmt ons heerlijk op. Ontbijten en wegwezen. Wel makkelijk, je trekt de stroomkabel eruit, rolt hem op en start de motoren. Rijden maar. Wij op weg. Aangekomen op het park lieten wij trots onze parkpas zien die wij in Sedona gekocht hadden. Maar de parkwachtster keek bezorgd. Deze is niet geldig. Wij balen. Overleg en nog eens overleg. Nee hoor met deze pas kom je er niet in. Wij moesten een nieuwe pas kopen. Tja je moet wat, dan maar weer een parkpas kopen. Hopla weer 80 dollar. Doorrijden maar, en een parkeerplaats zoeken voor de Campert. Daar broodjes en drinken verzamelen, en rond 9:30 uur stonden wij bij de Grand Canyon. Ik heb er heel veel foto’s van gezien. Allemaal met mooi weer, maar wij hadden zware bewolking en mist. foto 50foto 48

Tja die foto’s kon ik nog niet, en zo maakten wij dus unieke foto’s. Wat een stuk natuur zeg gigantisch. Wat een diepte. Wat een indruk maakt dat. Er werden weer heel wat foto’s geschoten. Hoe later het werd hoe meer de mist op trok. De zon liet zich steeds meer zien. En dan worden de plaatjes weer iets scherper. Zo hebben wij gewandeld van het bezoekers centrum naar het grote hotel en het trein depot. Helaas begon het daar nu net te regenen. Prachtige blauwe regenponcho’s aan en doorlopen. Aan het eind van de route kom je weer uit bij een pendelbus  en die bracht ons weer terug naar het startpunt. Nu terug op het parkeerterrein was het parkeerterrein afgeladen. Alleen maar rond rijdende auto’s die zochten naar een plek. Wat goed dat wij op tijd waren. Wij rustig een bakkie koffie drinken. Pas toen die op was gingen wij verder. Verder langs de Canyon richting Desert View Watch tower. Langs die weg zijn er meerdere  plekken waar je de Canyon weer vanuit een andere hoek in kan kijken. Wat een pracht tour. Toen wij het park verlieten stond er een gigantische file voor de toegangspoort en het regende nog steeds. Rare mensen die Amerikanen.  Ron

foto 46foto 44

foto 47foto 49

Wat een prachtdag, al weer! Ik heb heel wat plaatjes en films gezien van de Grand Canyon, maar die laten je niet voelen hoe het is om daar in het ECHT te zijn. Daar zijn is een uniek gevoel, je voelt het in je buik , wordt opgenomen en naar beneden getrokken in die enorme kloof. Niet te beschrijven, zo geweldig, wat zijn we toch bevoorrecht! Ook  dieren gezien die je in Nederland niet ziet: de Elk groot hertensoort, blauwe vogels moet nog eens opzoeken hoe die heten, grote eekhoorn , enorme raven.

foto 41foto 42

Weer op de camping lekker potje zuurkool gemaakt, daar was het wel het weer naar, koud hoor . Gister nog extra proviand ingeslagen, wat een prijzen zo duur! Toch een goeie slag geslagen, vlees in de aanbieding, in porties verdeeld en ingevroren. Je moet echt voor meerdere dagen eten en drinken inslaan, weet  nooit wanneer je weer een winkel tegenkomt. Dan hebben wij het liefst een Wallmart, groot en voordeliger, hoewel de prijzen belachelijk hoog zijn.  Morgen weer verder trekken richting Monument Valley,  op deze route  weinig campings en niet gereserveerd. We laten ons weer verrassen en vertrouwen er op dat we ons plekje weer zullen vinden. Anja.

foto 43foto 45

4 Reacties op Zaterdag 23 mei 2015

 1. Anton en ina schreef:

  Hoi vakantiegangers.
  Fijn dat alles goed gaat. Hele grote winkels voor je boodschappen, dan ben je alweer een uur kwijt, maar je hebt vakantie. Heerlijk genieten van de natuur en veel rijden om ergens te komen. Leuk om jullie zo te volgen, een onvergetelijke vakantie iets heel anders dan Oostenrijk. Nog heel veel plezier.
  Groetjes Anton-Ina.

 2. Shirley schreef:

  Been there, done that! Maar het gevoel, zoals je zegt, dat kan je nooit beschrijven. Is super ! En zo fijn dat jullie dat nu ook meemaken. Geniet van alle mooie momenten.

 3. Jacqueline schreef:

  Ik geniet van jullie foto’s en verhalen. En wat is grand Canyon prachtig he?! Geen foto’s van Williams? En ik lees tussen de regels door dat de prijzen hoog zijn zelfs in Vegas. Aahj en ik maar roepen het is zo goedkoop daar. Jammer dat dit anno 2015 tegen valt.
  Veel plezier en ik kijk uit naar de volgende verhalen.

 4. els oosterhof schreef:

  ja die grand canyon blijft geweldig en overweldigend!!! je krijgt er geen genoeg van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *