Woensdag 3 juni 2015

Van Springdale naar Las Vegas.

Tja vandaag weer terug naar ons begin en einddoel van de rondreis, Las Vegas. Vanuit het plaatsje Springdale  en weer richting de woestijn. Het leek me toch wel leuk om ook nog even met de camper op de highway gereden te hebben, dus kroop ik nog achter het stuur. Wel gek hoor, steeds als ik wil rijden duiken opeens enorme rode pionnen op, dus ook nu. Zo jammer, dat remt me behoorlijk af (is natuurlijk ook de bedoeling) Het rijden met de camper is hartstikke leuk, maar die pionnen stonden me in de weg en bleven er eindeloos staan! Zodra ik het stuur weer aan Ron over had gegeven, waren ze opeens weg, zo vreemd.

foto 19-01foto 19-02foto 19-03foto 19-04

In de woestijn komen vaak windhozen en kleine tornado’s voor en je voelt dat dan  ook behoorlijk aan de auto. Vandaag werden we door zo een windhoos gegrepen, alsof de camper omhoog gezogen werd op een enorme golf en BAM weer terug op de weg! Dat was wel schrikken. Na een paar uur in de woestijn, duikt dan opeens die grote stad Las Vegas uit het niets op, prachtig om te zien. Wel kom je dan gelijk in de drukte en gekte van die stad terecht, wat een chaos. Ook hier ging het niet vlekkeloos helaas, bijna een botsing. We zagen achter ons een auto slingert en met gierende remmen en banden uiteindelijk tegen een stoeprand tot stilstand komen. Diegene had zo onwijs hard gereden en moest deze manoeuvre uithalen om niet tegen ons aan te botsen. Voordat je dit allemaal goed en wel beseft wordt je gewoon in al die drukte opgenomen en hebben we gelukkig de camping verder veilig bereikt.

foto 19-05foto 19-06foto 19-07foto 19-08

Een nette camping wel in het lawaai van de highway, waar dag en nacht overheen wordt gescheurd. Ze hadden daar een schitterend zwembad, compleet met strandje en palmbomen, leek wel een klein eilandje. Het water was heerlijk en we hebben nog een Amerikaans gesprek met een stel uit Los Angeles gevoerd. Elke Amerikaan vraagt: waar kom je vandaan, waar ga je heen, waarom, en hoe dan??? Dan volgen alle tips: vandaag moesten we echt eens naar San Francisco, Los Angeles en Salt Lake City natuurlijk. En shows van Cher en Celine Dion moesten we toch echt eens gaan beleven. Onze to do list wordt wel erg lang. Daarna wordt je bedankt voor de ontmoeting en gaat ieder zijns weegs. Wel heel leuk, iedere keer hoor of beleef je dan dit soort gesprekken en dat komt heel positief over. Beetje kinderlijk ook en enthousiast. Net als vorig jaar heb ik een schilderijtje losgelaten, ik heb er zoveel en vind het leuk om een ander daarmee te verrassen. De hele reis heb ik gezocht naar een mooi plekje om het neer te zetten en vond dat niet. Nu in Las Vegas kwam het moment en dat voelde heel goed. In de boekenkast van de lobby heb ik het schilderstukje met de naam Geluk achtergelaten. Het kaartje aan de achterkant verteld dat men het mag meenemen, laten staan of eventueel later weer mag loslaten. Wie weet wordt iemand er gelukkig van en neemt dat kleine stukje geluk met zich mee. In ieder geval nemen wij heel veel geluk en mooie herinneringen met ons mee, we zullen deze reis nooit vergeten! Morgenochtend vroeg op, eerst nog even door het drukke verkeer heen met de camper, om deze dan weer af te leveren bij Cruise America. Daarna naar het vliegveld en weer terug naar Nederland. Anja.

3 Reacties op Woensdag 3 juni 2015

 1. vader en moeder Wakker schreef:

  Goede reis naar huis en veilige landing wensen wij jullie toe.
  We zullen niet meteen om jullie nek hangen, het is belangrijk dat jullie op adem komen en herstellen van die indrukwekkende reis.
  Het tijdverschil zal ook nog parten spelen en Ron moet Maandag weer aan de bak.
  We horen het wel.
  Liefs Pa Ma

 2. lidwina schreef:

  een hele goede reis terug, het zal wel even wennen zijn als je weer in Nederland bent, we hebben heerlijk meegenoten van jullie reis !! tot snel xxx

 3. Anton en ina schreef:

  Weer heel thuis en snel tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *