Vrijdag 29 mei 2015

Op naar National park Bryce. Vandaag vroeg uit de veren. Gauw alles klaar maken voor vertrek en wegwezen. Plan is op het kampeerterrein te gaan staan op het park zelf. Er zijn 2 kampeerterreinen.

Eerste is North Campground Sunrise  en de 2e is Sunseth Campground. Enfin om 8 uur in de ochtend komen wij aan in Bryce. Hadden nu wel de juiste toegangskaart en het was zo gepiept wij waren binnen. Gelijk doorgereden naar North Campground. En een enveloppe gepakt met een plattegrond. Je moet een paaltje bij de kampeerplek  treffen waar niets aan hangt,dan mag je jou kaartje ophangen en heb je plek. Wij dus zoeken het was nog vroeg. Degene die vandaag zouden vertrekken zouden pas om 11:00 uur weg moeten zijn. En de nieuwe gasten zijn pas welkom vanaf 12:00 uur. Wij zenuwachtig heen en weer scharrelen toch maar een kaartje opgehangen op een lege plek. De campert opgehaald en op de plek neergezet. De campert stond gelijk prachtig niets meer aan doen. Toch nog maar aan de Campground host vragen. Die reden af en aan in elektrische golfkarretjes. Nee hoor alles is goed. Mooi das geregeld. 2 maal 15 dollar in het envelopje stoppen en in de brievenbus gedaan . Wij hebben de plek van ons leven. Daarna gingen wij pas koffie drinken en ontbijten. En genieten van de natuur, de zon etc.

foto 14-01foto 14-06

foto 14-03foto 14-04

Na het ontbijt de bergschoenen aantrekken, water en brood inpakken en de camera’s mee. Wij gaan de boel verkennen. Wij willen eerst naar Tower Bridge was iets van 2 mile. Je gaat dan echt de wildernis in van Bryce Canyon. Mooi bergpad naar beneden. Vanaf de rand van de Canyon naar het riviertje helemaal beneden. Wij keken onze ogen uit wat een pracht, rode pilaren witte gele. En je liep er op langs en er over. Je blijft filmen en foto’s maken. Elke keer als je een kant uitkeek zag je weer wat nieuws en maakte je weer een foto. Nee dit oversteeg elke verwachting. Dit is wel het mooiste park wat wij gezien hebben. Helemaal beneden aangekomen bij de rivier. (deze was nagenoeg droog gevallen) Lekker even gezeten en een broodje gegeten. Nu konden wij 2 dingen doen of dezelfde weg terug, of het rondje verder maken naar Fairyland point.

foto 14-05foto 14-02

foto 14-08
foto 14-07Nu wij deden het laatste. Opnieuw keken wij onze ogen uit. Wat is dat park mooi.  Na ruim 13 kilometer te hebben gelopen kwamen wij doodmoe maar zeer voldaan bij de camper. Het was in middels over 15:00 uur.  Na het eten toch nog een rondje lopen . Kwamen bij de ingang van het terrein nog een paar hert-achtige tegen “pronghorns” Die waren niet echt bang en lieten zich weer prima fotograferen….

foto 14-10foto 14-09

Ron en Anja.

6 Reacties op Vrijdag 29 mei 2015

 1. lidwina schreef:

  ja he, je blijft je verbazen over al dat natuurpracht en wat zijn het voor bloempjes ??

 2. vader en moeder Wakker schreef:

  Wat een schoonheid, wat zullen jullie je af en toe klein voelen in die pracht.
  Liefs Pa Ma

  • Ronald schreef:

   Klopt helemaal. Het is daar prachtig, Zo mooi, maar dat komt weer niet uit op de
   foto’s. Als je er voor staat is alles nog veel weider en dieper. Kun je nagaan hoe
   mooi het is. Wij genieten echt 100% ervan. Groetjes Anja en Ron

 3. Sonja Bronk schreef:

  Jaaaa ik zei het hey, had dezelfde ervaring! Prachtig! Vond het heel bijzonder en veeeeeeeeeeeeeeeeeeel mooier dan Grand Canyon.

 4. shirley schreef:

  Wat leuk om mee te lezen en wat een gave reis maken jullie.
  Het is zo mooi daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *