Wie

ronald cameraaa1Ronald van Veen, de drijvende kracht achter WaVe TV, groeide op in een familie waarin het vastleggen van beelden, met name het filmen, een prominente plaats innam. Zowel zijn grootvader, zijn vader als zijn oom hielden zich al vroeg op fanatieke wijze bezig met deze liefhebberij.
Zo maakte opa van Veen al voor de tweede wereldoorlog een film over zijn bedrijf; een lederwaren fabriek, waarvan de beelden tot op de dag van vandaag (gedigitaliseerd) bewaard zijn gebleven.

Ondanks het feit dat de heren van Veen veel tijd en energie in het familiebedrijf te besteden hadden en de tijd er niet naar was om de liefde voor het filmen om te zetten in broodwinning, werd ieder vrij moment benut om uitgebreid en zorgvuldig aan het filmen te besteden.

Zo kocht ook Ronald al op jonge leeftijd zijn eerste eigen Super-8-camera, om er vervolgens zijn eerste voorzichtige reportages mee te maken.
Toen hij later als techneut aan de slag ging voor Sony Nederland kwam hij in de gelegenheid een Betamovie camcorder aan te schaffen, waarmee hij het tijdperk van video binnenstapte. Vanaf dat moment groeide hij mee in de zich steeds sneller ontwikkelende wereld van beeld en geluid, die hem uiteindelijk in het hedendaagse digitale tijdperk deed belanden. Vandaag de dag heeft hij dan ook de beschikking over een arsenaal aan professionele apparatuur, waarmee hij zijn passie volledig vorm kan geven.

“Waar een schitterend fenomeen als fotografie in staat is het ultieme moment vast te leggen, heb ik de behoefte mijn verhaal door middel van bewegende beelden te vertellen”

jaap wavetv3aJaap Wakker is vanaf zijn jonge jaren bezeten van film en schafte al op jonge leeftijd zijn eerste Super-8-camera aan. Zakgeld en verjaardagsgeld werden besteed aan het kopen van filmcassettes en randapparatuur om steeds betere films te kunnen maken.

Met zijn creatieve achtergrond is Jaap vooral de man van de vormgeving; verhaallijnen en beeldregie. Daarbij is zijn diepe interesse in de mens achter de mens een drijfveer om bijvoorbeeld door middel van observatie en diepte-interviews dieper op gebeurtenissen en de mens in te zoomen.

“Er is nóg meer te zien en te beleven als je nog eens kijkt… en nog eens…..”

De verschillende vaardigheden van Ronald en Jaap vullen elkaar prachtig aan en komen versterkt tot uitdrukking in het eindresultaat.