Vrijdag 22 mei 2015

Van Cottonwood naar Williams

Vandaag verlaten wij het paradijs weer genaamd “Lo lo mai” en wij gaan richting campground Williams Grand Canyon. Maar niet voordat wij nog een bezoekje brengen aan een prachtig gelegen kapelletje in Sedona. Helaas mochten wij alleen de buitenkant zien want het straatje was verboden voor campers. Er waren daar ook geen pakeer plaatsen die groot genoeg waren. En om een bekeuring daarvoor te riskeren was het ook niet waard. Vanuit Sedona reden wij weer terug over een prachtige bergweg langs de Oak Creek, een riviertje die dat hele dal heeft uit geslepen en heeft gevormd. Nu een prachtig natuur gebied. Daar een prachtig uitzicht punt bezocht en langs indianen kraampjes gelopen. De kraampjes lagen vol sieraden die handgemaakt zijn. Er stonden echter geen prijzen bij. Dus alleen kijken en niet kopen. Verder gereden naar Flagstaff en verder naar Williams. Hoe dichter wij bij Williams aan kwamen hoe slechter het weer werd. Het was er koud, zo rond de 4 graden celsius. En het regende af en toe met hagel. Wel een groot verschil met Cottonwood waar het ruim 25 graden was. Morgen wordt het een belangrijke dag op naar de Grand Canyon.  Ron

foto 36foto 38

Afscheid moeten nemen van ons paradijsje, jammer, maar we nemen prachtige herinneringen met ons mee. De weg richting Williams was best spannend, erg smal berg op en veel haarspeldbochten. Dat ik mijn adem inhield maakte niets uit, de camper werd er niet smaller van en de weg niet breder. Wat ben ik toch trots op Ron, hij doet dat toch zo maar effe en heeft ons weer veilig naar de volgende bestemming gereden.

foto 37foto 39

Ik ben wel van plan om ook eens te gaan rijden en heb vandaag op een parkeerterrein de eerste meters uitgeprobeerd. In geval van nood is het wel zo handig als ik er ook mee overweg kan. Vandaag was voor mij niet de dag om het stuur volledig over te nemen, laat Ron nog maar even de held zijn. Hij werd nog getrakteerd op wat treinen, daar is hij gek op en kon nog wat plaatjes schieten.foto 40 Dat is zo leuk aan deze reis, het onverwachte, de verrassingen. Vanmorgen bijvoorbeeld 25 graden en nu met de verwarming aan in de camper. Laat me morgen graag weer verrassen, ben benieuwd wat de dag ons zal brengen…. Anja.

 

5 Reacties op Vrijdag 22 mei 2015

 1. lidwina schreef:

  Ja, das raar he met die temperatuursverschillen !

 2. Ronald, Liesbeth, Leon en Florien schreef:

  Een prachtige reis vol avontuur!

 3. vader en moeder Wakker schreef:

  Wat een mooi verhaal, wat avontuurlijk en wat een mooie plaatjes.
  Dit is de reis van jullie leven
  Jullie ouders

 4. Jaap schreef:

  Wat een pracht van een avontuur!
  Hopelijk nog geen verdachte vrachtwagens gesignaleerd 😉 ?
  http://www.youtube.com/watch?v=5MtAMc4i8OA

  • Ronald schreef:

   Paar keer geprobeerd maar het you tube filmpje te laden. Het internet is dus danig traag dat het niet lukt. Volgens Anja is het een filmpje uit een film. Vol met horor vrachtwagens ???? Vandaag de mooiste dag uit de vakantie mee gemaakt. De Grand Canyon. Wat is dat indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *